keskiviikkona, huhtikuuta 16

SUOMISEN PERHE

Kenkää










Suominen Yhtymä vähentää 50 henkeä joustopakkausyksiköistään Tampereella ja Nastolassa.

9 kommenttia:

Raivirta kirjoitti...

Tämä "Päivänkenkä" on loistava teema ja idea. Hyvä kun tuot firmoja tässäkin valossa nimillä esille.
Olisikin kiintoisaa jospa jatkat tätä sarjaa vähän pitempään. Aihetta varmaa riittää. Voisi joskus, vaikka perjantaisisin, tuoda esille myös viikon yksilötarinaakin noiden numeroiden joukosta. Voisi saada niinkuin lihaa luitten päälle.

Sitten viosi ja laskee vaikkapa tredikkäästi kolmen kuukauden, eli ns. kvarttaalin välein, paljonko on tullut taas numeroita viivan alle.

Näinhän nämä hommat nykyään menee -Kylmää kyytiä sanoisi entinen mies

Raivirta kirjoitti...

PS jos enemmän älyllisesti rehellistä tiliä haluaa tehdä tulisi laskea myöskin aina samasssa ajassa syntyneet uudet työpaikat.

Vasta syntyeneiden työpaikkojen ja poistuneiden töiden erotus kertoo todellisen työpaikka kehityksen määrällisesti. Ei tosin kerro vielä mitään työn kestoista, sisällöistä tai merkityksestä ihmiselle yleensä.

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa työttömyys vähenee ja työllisyys lisääntyy jatkuvasti.
Asian voi tarkistaa esim. osoitteesta www.tilastokeskus.fi.

Joukkoirtisanomiset johtuvat elinkeinorakenteen muutoksesta, joka kuuluu normaaliin kehitykseen. Entisten elinkeinojen tilalle tulee aina uusia.

Nikander kirjoitti...

Mister Mustoselle: Tilastokeskuksen tilastoilla voi pyyhkiä ainakin sen. Virasto on aina hallituksen elin. Tunnen miehiä siitä firmasta ja siellähän asiat fiksataan juuri kuten halutaan. Hivuttavinta ja huvittavinta on, että samaan aikaan kun 50-kymmppinen terve ihminen ei pääse töihin vaaditaan eläkeiän lykkäämistä niiltä, jotka ovat töissä.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista. Mikä sitten on Suomen todellinen työllisyystilanne? Onko meille valehdeltu koko tämän nousukauden ajan? Onko koko nouosukausi illuusiota? Jatkuuko 1990-luvun lama edelleen?

Unknown kirjoitti...

Tilastokeskuksen kikkailu on vähän samanlaista kuin ekonomististen BKT. On tyrmistyttävää, että talouspolitiiset päättäjämme pitävät tärkeimpinä ohjenuorinaan kahta rahamaailman mittaria- osakekursseja ja BKT:ta jotka kartoittavat rikkaiden rikastumisvauhtia pikemminkin kuin todellista elämisen tasoa.
Sensijaan politiikot eivät välitä kestävän taloudellisen hyvinvoinnin mittareista eivätkä maailman elollisen pääoman konaismäärästä vaikka ne kartoittavat elollisen maailman tilaa. Kun rahamaailman tunnusluvut ovat nousussa, meidän väitetään menystyvän, vaikka itseasiassa köyhdymme. On todennäköistä, että mitä nopeammin osakekurssit nousevat ja BKT kasvaa, sitä nopeammin rappeutuvat ne asiat, joista meidän pitäisi ensisijassa huolehtia.
Tilastokeskuskin vääristelee asioitaan samoilla mittareillaan kuin ekonomit. Ihmisten työpaikoista on suurin osa kadonnut halvempiin maihin kuten esim. Nokia joka siirsi tuotantonsa Saksasta Romaniaan.
Noin 2 miljardia ihmistä on köyhtynyt palkkatason jäädessä kymmenen vuoden aikavälillä todella alhaiseksi elintason nousuun nähden maailmassamme.

Älykästä on ihmisten huomata mitä tällä pallollamme todellisuudessa tapahtuu? Tiedotusvälineet ovat olleet iät ja ajat rahamaailmamme äänitorvia!"Sirkushuvejahan ne ovat viime aikoina ihmisille antaneetkin." Todelliset asiat jäänneet vähemmälle.

Raivirta kirjoitti...

Tota ttohon työpaikkojen määrän lisääntymiseen on ainakin todettava, että tilastoissa ei määritetä kuinka pitkistä työpaikoista on kyse . Riittää jos työ kestää vain parisen viikkoakin, mutta työpaikka on ollut avoimena haussa tilaston teko hetkellä. Niitä tilastoja tehdään tiettyinä kuukausina jollain otoksella.

Ei myöskään määritetä työn palkkatsoa, eikä muuta laadullista sisältöä. On varmaan iakmoista laadullista eroa jos menettää 25 vuotta kestäneen sosiaalliset suhteet sisältäneen ammatityön ja tilalle tulee sitten vaikka 10 erilaista eri paikoissa olevaa parin kuukauden pätkä hommaa.

Tilastollisesti asia voi olla ihan hyvältä näyttävä mutta kokijansa elämän laadun suhteessa entiseen kamala kaaos.

Unknown kirjoitti...

Hannu Alm . Helsinki. Otteita vuoden 2008 julkaisusta.

Työttömyysaste on Eu:n paskanpuhumiskeroimella noin 7 prosenttia reilusti suurin osa-ja pätkätyöpaikkoina. Tuohon lasketaan kaikki jotka ovat olleet tutkimusjakson aikana vähintään tunnin töissä.

Työttömyyslukujen parantaminen selittyy siis työllä, jolla kukaan ei tule toimeen. Miksi hallituksemme vaikenee siitä että työvoimastamme vain noin 50 prosenttia on kokopäivätöissä.
Siis yli miljoona ihmistä on osapäivätöissä ja pätkätöissä.
Ennenkuulumatonta!

Monet eivät pidä työttömyysastetta hyvänä mittarina, koska se peittää kotiäitien, opiskelijoiden, vankien ym. samoin kuin työllisyyskoulutuksessa olevien osuuden. Nämä kun ovat myös työttömiä ja näiden osuudella söpö 7 prosentin työttömyysasteemme muuttuisi isoksi ja rumaksi 13 prosentin työttömyysasteeksi sekin olisi vain osa totuudesta.
Jos laskisimme vain kokopäivätyössä olevat työllisiksi niin silloin sanoisimme, että se on ylitetty vain 90-luvun alussa.
Eli todellisuudessa työllistäminen ei ole juurikaan onnistunut.
Sen sijaan tilastokikkailu on onnistunut.Työttömät vain katoavat politiikkojen tilastosta.
Helsingissä leipäjonot ovat kolminkertaistuneet Hurstin mukaan.

Kaikkein raadollisinta työttömyysasteen tilastoinnissa on se, että sitä käytetään koko Eu:ssa. Jos joku pörsissä kaunistelisi yrityksensä tilannetta samalla tavalla, hänen yrityksensä saisi roimat sakot ja toimihenkilöt vankilaa.

Unknown kirjoitti...

Haluan korjata edellisen jutun alun joka on huolimattomasti kirjoitettu suonette anteeksi?
Työttömyysaste on EU:n paskanpuhumiskertoimella noin 7 prosenttia. Reilusti suurin osa uusista työpaikoista on tullut osa-
ja pätkätyöpaikkoina. Tuohon lasketaan kaikki jotka ovat olleet tutkimusjakson aikana vähintään tunnin töissä. Juttu jatkuu yllä