perjantaina, huhtikuuta 4

POHJALLA - GANZ UNTEN

Günter Wallraff


Klikkaa kuvaa.

Toimeentulotukinormi määrittelee minimisumman, jonka pitäisi riittää elämiseen. Ravintomenojen osuudeksi on laskettu 49 prosenttia. Loppu kuluu vaatteisiin, hygieniaan ja matkoihin (sic). "Yksinäiselle" ihmiselle tämä tuki on tälle vuodelle peräti kympillä (10) korotettuna 399,10 € kuussa, josta vero 20 %. Vastoin yleistä luuloa Suomessa ei ole progressiivista verotusta. Asumista tuetaan osittain. Pitää sitä immeisen olla perin hygieeninen ja muotitietoinen kun alle neljästäsadasta eurosta puolet pitäisi säästää ruuasta. YK:n maailmanlaajuinen normi ehdottomalle köyhyydelle on alle yhden (1) dollarin/päivä. Hauskaa tässä huijauksessa on myös se, että eduskunnan päätöksellä "toimeentulotukea" maksetaan täysin mielivaltaisesti ainoastaan maanantaista perjantaihin. Viikonloppuina ihmisen ei ilmeisesti oleteta esim. syövän. Samasta kosmeettisesta syystähän tukien veroprosentti on myös täysin mielivaltainen, jotta päästään elvistelemään päivärahan "suuruudella".

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on täysin kovaa asiaa tästä uutisten korostuneesti toitottamasta hyvinvointi Suomesta. Mitä jos laitat tämän jutun Kansan Uutisten yleisö osastoon ja vaikka koitat Hesariinkiin!

Mä voisin laittaa tään Hyvinkään työväkeä laajasti edustavien piirien sähköposteihin, jos se sulle sopii
tervesin Jukka

Unknown kirjoitti...

Toimeentulotukea on ehdottomasti korotettava! Koska se on jäännyt jo vuosia jälkeen yleisen kehityksen ja hintojen nousun.
Raan kapitalismin ja monikansallisten yhtiöiden ylivallan seuraukset ovat karmeita kaikissa maanosissa. Suomessakin porvarihallitus on sisäistänyt nämä Milton Friedmanin opit.
Korottaessa taas mielivaltaisesti
sosiaali ja terveydenhuollon maksuja 16,6% ruuan hintahan on jo noussut 7% asuminen 5,5% ja päivähoitomaksuja mukamas hyvätuloisille 30 euroa yhdestä lapsesta. Jos ennen oli raja 1000 euroa on se nyt 1600 euroa ja useampi pienipalkkainen ylittää juuri tuon 1600 euroa jolloin myös hänen päivähoitomaksunsa nousee.
Tähän vielä inflaatio joka on 4%.
Tämä on jo viennyt myös palkankorotuksetkin pienipalkkalaisilta joita on suurin osa työntekijöistä.
Julkinen terveydenhoitohan on kaiken terveyden runko. Ja tutkimusten mukaan juuri vähävaraiset sairastuvat eniten koska on ainainen huoli elämisestä.

Toimeentulohakemuksetkin on laitettu useimissa kunnissa aivan eriarvoiseen asemaan. Jos esim.
hakija on pariskunta anomuksen joutuu tekemään mies vaikka nainen tarvitsisi sen toimeentulotuen jolloin raha myös menee miehen tilille.Naisten syrjintä on kyllä maailmanlaajuinen ilmiö mutta vielä Suomessa pitkään jatkuneen patriarkaalisen perinteen seurauksena on naissukupuoli miessukupuoleen nähden alistussuhteessa elämän tälläkin alueella. Tähän pitäisi tulla kyllä kunnissa nopeasti muutos.

Mitä verotukseen tulee toimeentulotuesta ja muistakin saatavista pitäisi olla vapaa ainakin 850 euroon.

" Jokaisella on oikeus elintasoon,
joka on riittävä turvaamaan hänen ja hänen perheensä terveyden ja hyvinvoinnin, ravinnon, vaatetuksen, asunnon, lääkintähuollon ja välttämättömän yhteiskunnallisen huollon osalta.
Jokaisella on myös oikeus turvaan työttömyyden, sairauden, tapaturman, leskeyden tai vanhuuden sekä muun hänen tahdostaan riippumatta tapahtuneen toimeentulon menetyksen varalta."
- YK:n Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus,
25. artiklan ensimmäinen kohta

Unknown kirjoitti...

Tämä on aikalailla kamalaa katsoa että Valtio vähentää kunnilta 65 miljonaa euroa ja laittaa näin vähävaraiset maksamaan tuon summan vähävaraisten kukkarosta esim.
terveydenhoitomaksujen korotuksen muodossa. Enitenhän juuri lapsiperheet, vanhukset, vähävaraiset tarvitsevat julkisia terveydenhoito palveluksia.
Koska tämä vääryys loppuu?