keskiviikkona, huhtikuuta 16

MEIDÄN NILKIT

Wagner
Sisäministeriön mukaan suomalaisten viinanjuontitavat ovat merkittävä uhka kansakunnan turvallisuudelle ja syrjäytyminen on suurin uhka Suomen sisäiselle turvallisuudelle.

Viinaongelma ratkaistaan korottamalla hintaa ja syrjäytymisen estämiseksi tarjotaan kylätoiminnan tukemista harvaan asutuilla seuduilla.

Nämä ovat käänteen tekeviä innovaatioita. Tähän asti sosiaalitoimet ovat vieneet valtiolta rahaa, nyt päinvastoin kansa maksaa ne itse viinan hinnassa. Helppo kuvitella kuinka ministerit nauravat keskenään: "Uskokaa vain. Kyllä tämäkin menee läpi toimittajille ja tyhmälle kansalle!"

Syrjäytetyistä - ei syrjäytyneistä - suurissa kaupungeissa ei olla ilmeisesti vielä kuultu?

Kuten aina ennenkin - suurin uhka Suomen sisäiselle turvallisuudelle ovat - omat herrat!

1 kommentti:

Raivirta kirjoitti...

"Viinaongelma ratkaistaan korottamalla hintaa ja syrjäytymisen estämiseksi tarjotaan kylätoiminnan tukemista harvaan asutuilla seuduilla."

Toi nyt kuulostaa kovin KEPU vetoiselta ongelmien asettelulta ja niiden ratkomiselta.

Tuossa ei ole todella paljoakaan tekemistä todellisten nyky suomalaisten ongelmien kanssa. Niitä kun on esim liiallinen suorituspaine ja muut erilaiset henkiset kuormitukset. Tyypillisä ovat juurettomuus, arvostuksien katoaminen, turtuneisuus, yksinäisyys jne. Tilalle tulee usein päihteet ja katkeruus

Moni näistä ongelmista taas juontaa pohjimmiltaan yhteiskunnan jatkuvan muutoksen syvistä rakenteellista tekijöistä. Näistä ei taas julkisuudessa niin puhuta. Muutoksista jotka tapahtuvat vielä valtavalla nopeudella ja vaikeasti hallittavasti.

Liian moni on pudonnut rattailta ja silti vain yhä huudetaan "lisää vauhtia" Kuten tehdään Kiti Neuvosen laulussa "Tämä saatanan sirkus"