perjantaina, huhtikuuta 18

TUHATVUOTINEN HYVINKÄÄ?

Uusi keskusta







(Klik?)

Havainnekuva Hyvinkään tulevasta keskustasta

Ensi maanantaina Hyvinkään kaupunginvaltuusto päättää uuden keskustan rakentamisesta.

"Ja eikö toiselta puolen taas jokaisen keinottelijan täydy tuntea kohtalon kutsuvan itseään 'tekemään politiikkaa', koska viimeisessä lopussa vastuuta ei koskaan joudu kantamaan hän, vaan jokin koskaan saavuttamaton joukko?" (A. H.)

4 kommenttia:

Raivirta kirjoitti...

Hieno ja edustava kuva uudesta ja uljaasta Hyvinkään ydinkeskustasta. Kylläpä tuolla kelpaa shoppailla niissä erikoistavara liikkeissä, joita niin kaivataan vahvasti. Niin vahvasti kaivataa, että pitää purkaa kaupungintalo ja nostaa veroäyriä. On vain yksitie - "One way" kuten merentakainen isokansa sanoo.

Unknown kirjoitti...

Tämähän on tätä päivää eli kaupungi myy liikemiehille ja naisille yhteistä kansan omaisuutta siis jos olen oikein ymmärtänyt? Yksityistää?
Meneekö siinä montakin rakennusta kaupungin talon mukana? Sehän maksaa myös purkaminen eli luulen että kansalaiset sitten maksavat korotettuna verona tuon tappion joka on varmasti paljon? Tuostakin kaupasta. Hyvinkään kunnan - valtuustossa on 51 ihmistä ja kun katselin kuinka ovat jakautuneet niin selvähän se on että saatte siihen sitten ostos paratiisin.
Minulla oli lapsena tapana lukea Hölmöläistarinoita ja ei paljoa tämän päivän asioistakaan ne sadut eroa! Ensin rakennetaan ja sitten katsotaan etteihän tuo tuohon sopinutkaan? Kuvan idea oli mukava oivallus! Kyllä vanha on kaunista ja jotain pitäisi jättää myös jälkipolville! Asemakoulun puurakennus kuitenkin jäi hienon kansalaisaktiivisten ihmisten toimesta hienoa!

Raivirta kirjoitti...

Tämä kaupungintalo asiakaan ei ole vielä täysin lukkoon lyöty vaikka paikallismedia jo sen kuvan antaakin.

Tämän Keskustakortteli hankeen vasta aivan lopullisesti mahdollistava alueen asemakaava tuleekin hyväksyttäväksi valtuustosssa vasta toukokuun lopulla. Jos asiaan haluaa vielä vaikutaa voi ottaa yhteyttä Jukka Ihalaiseen tai Toivo Piippoon, jotka kuuluvat kunnataloa puolustavaan Pro-kaupunkitalo liikkeeseen.

Kaupungitalon mukana menee viisi rakennusta. Lisäksi menee postintalo eli entinen verovirasto. Itellalaisetkaan eivät vain vielä tiedä missä Hyvinkään posti sijaitsee ensi syyskussa, jolloin purkutyö tuho on määrä alkaa.
Muita menetyksiä on Sonerankiinteisö, Expertintalo eli entinen Auto-Lindroos ja paloasem viereisen yksityis kiinteistön kera.

Kyllä tämä keskusta uudistus vie reilusti enemmän materiaalia kun vei Riihimäen pommitukset. Suurin häviö veronmaksajille on tietenkin kaupungitalo, kun se usein korjattu ja oikein hyväkuntoinen sisältä. Uuden vastaavan rakentaminen vanhan villatehtaan tiloihin maksaa noin vähintäin 10 -13 miljoonaa. Samalla muuten villatehtaalta joutuu Hyvinkääläistaiteilijain työhuoneet pakosalle jonnekin...

Näinhän nää hommat menee. Hölmöläistarinat on hyvä verrokki ymmärtää Hyvinkääläisen valtuusto enemmistön ajatuksenjuoksua ja oivaltamis kykyä.

Todelliset johtavat pelurit osaavat taas pelata mahdollismman paljon julkisen vallan rahoilla itselleen päin oikein ja he eivät ole hölmöläisiä, mutta eivät myöskään historiasta, ekologiasta tai kestävästä kehityksestäkään kiinnostuneita.

Unknown kirjoitti...

Kylmä kaupunki. Pekka Streng.

Kylmyys peittää kaupungin ahneet katseet välinpitämättömyys!
Kivitalojen ankeat hampaat jääpuikko ihmiset!
Ostoskeskusten kuolleet silmät vankiloiden itkevät seinät sylkevät
metallijumalat na na naa!
Eunukkien jumalilta siunausta anokaa kun ulvotte kuorossanne rahaa valtaa ja kunniaa!
Onko hyöty tärkeintä elämässä ja voima ihmistä vastaan?
Etsin paikkaa lämpimää missä huurteiset ajatukset sulavat.

Aina ajankohtainen laulu.