keskiviikkona, heinäkuuta 31

VEIKKO AHVENAINEN NARVASSA


Ahvenainen heittää parhaillaan 95-vuotiskiertuettaan vaimonsa Carina Nordlundin kanssa. (Luit oikein 95!) Ukko on täydessä iskussa ja peittoaa useimmat ständup-koomikot mennen tullen.

Olivat olleet jälleen kerran vanhusten palvelutalossa keikalla. Joku "vanha" rouva oli valittanut lääkärille jalkojaan. Lääkäri todennut, että kyllä te noilla jaloilla vielä hautaan kävelette. Johon rouva oli todennut, että meillä Pielavedellä on kyllä tapana, että loppumatka kannetaan.

Viisi vuotta sitten Ahvenaisella oli konsertti Finlandia-talolla, mutta nyt se peruuntui talon ollessa remontissa. Mutta hän arveli sen valmistuvan viiden vuoden aikana...

Hän aloitti Martti Vainion innoittamana 60-vuotiaana lenkkeilyn. harrastus on poikinut 31 täyspitkää maratonia. Vielä 90-vuotispäiviensä aikoihin hän juoksi viiden kilometrin päivälenkkejä.

Carina-vaimo on hänen entinen oppilaansa ja oli kuulemma Ruotsin paras pianohaitaristi, mutta nykyisin Suomen.

Ahvenaiset asuivat pitkään omakotitalossaan Hyvinkään Kruununpuistossa ja silloinen rouvansa piti kioskia Puolimatkan hautausmaata vastapäätä. Siinä tuli joskus poikettua kansakoulusta palatessa.

Ahvenainen keksi ja pyöritti Hyvinkään Harmonikkaviikkoja 1977-1986 ja sai sinne suhteillaan hanuristeja ympäri maailman.

Muisteli kuinka on aikoinaan Neuvostoliitossa istunut iltaa samassa pöydässä Aram Hatšaturjanin ja Dmitri Šostakovitšin kanssa.

Narvan Seurantalo (vasta vuodelta 1935) on myös hienossa kunnossa kuten kuvista näkyy.


Ei kommentteja: