keskiviikkona, heinäkuuta 31

VEIKKO AHVENAINEN NARVASSA


Ahvenainen heittää parhaillaan 95-vuotiskiertuettaan vaimonsa Carina Nordlundin kanssa. (Luit oikein 95!) Ukko on täydessä iskussa ja peittoaa useimmat ständup-koomikot mennen tullen.

Olivat olleet jälleen kerran vanhusten palvelutalossa keikalla. Joku "vanha" rouva oli valittanut lääkärille jalkojaan. Lääkäri todennut, että kyllä te noilla jaloilla vielä hautaan kävelette. Johon rouva oli todennut, että meillä Pielavedellä on kyllä tapana, että loppumatka kannetaan.

Viisi vuotta sitten Ahvenaisella oli konsertti Finlandia-talolla, mutta nyt se peruuntui talon ollessa remontissa. Mutta hän arveli sen valmistuvan viiden vuoden aikana...

Hän aloitti Martti Vainion innoittamana 60-vuotiaana lenkkeilyn. harrastus on poikinut 31 täyspitkää maratonia. Vielä 90-vuotispäiviensä aikoihin hän juoksi viiden kilometrin päivälenkkejä.

Carina-vaimo on hänen entinen oppilaansa ja oli kuulemma Ruotsin paras pianohaitaristi, mutta nykyisin Suomen.

Ahvenaiset asuivat pitkään omakotitalossaan Hyvinkään Kruununpuistossa ja silloinen rouvansa piti kioskia Puolimatkan hautausmaata vastapäätä. Siinä tuli joskus poikettua kansakoulusta palatessa.

Ahvenainen keksi ja pyöritti Hyvinkään Harmonikkaviikkoja 1977-1986 ja sai sinne suhteillaan hanuristeja ympäri maailman.

Muisteli kuinka on aikoinaan Neuvostoliitossa istunut iltaa samassa pöydässä Aram Hatšaturjanin ja Dmitri Šostakovitšin kanssa.

Narvan Seurantalo (vasta vuodelta 1935) on myös hienossa kunnossa kuten kuvista näkyy.


sunnuntaina, heinäkuuta 28

NIEMEN NAVETTA

Tampereen Niemenrannasta löytyy mm. entisen Niemen kartanon navetta- ja tallirakennus vuodelta 1917. Ehkä Suomen hulppein navetta?

torstaina, heinäkuuta 25

KESÄPÄIVÄÄ PISPALASSA












Tahmelan lähteestä sai koko Pispala vetensä vuosina 1906-1966.
 























(Aamulehti vuonna 1937) Usein kysytään mitä paikkakunnan veteen lisättiin. No, tästähän se Pispalan kohdalla selviää. Selittää paljon.












keskiviikkona, heinäkuuta 24

FLY ME TO THE MOON

Eli kilpajuoksu avaruuteen.

 
 
Amerikan tyyliin sujuva viihdepläjäys Apollo 11 -lennosta. Ja epäonnistumisen varalta studiossa filmattavasta versiosta. Hyvät näyttelijät ja epookki. Paras roolisuoritus pienellä mustalla kissalla, joka on vähällä pilata koko shown. Mikä siis oli totta ja mikä ei 1969? Entä tänään?

















Tämän kaivoin hyllystäni. Siinä "todistetaan", ettei Gagarin käynytkään avaruudessa.

Oli miten oli. Ensimmäisen kerran, kun amerikkalaiset astronautit tulivat Neukkulaan ja lähtivät sieltä yhteiselle lennolle kosmonauttien kanssa, venäläiset kollegansa kysyivät hetki ennen lähtöä noudatetaanko Jurin perinnettä. Amerikkalaiset vastasivat - tietämättä mistä on kysymys - tottakai. Näin ollen kaikki lennolle lähtevät pysähtyivät kentällä ennen rakettiin nousua kuselle.

lauantaina, heinäkuuta 20

LUOPIOTARINA

Bluesministeri Esa Kuloniemen sujuvasti kirjoittama historia Renekiiskeistä (suomalaisen managerinsa Leksa Heinosen lausumana) ja muustakin aikansa musiikkielämästä Suomessa. Ja näähän siis tunsivat hyvin Beatlesit ja kaikki muutkin ajan britit.

Mukana eräänä anekdoottina legendaarinen Heinosen puhelu Lontooseen: "Heinonen Suomesta. -Who? - Five thousand!"

"Tavoitteemme oli tulla rikkaiksi, kuuluisiksi, pitää hauskaa ja pysyä nuorina. Osa tavoitteista ei toteutunut."

Mick Webley

"Minä en näytä menneisyyttä sellaisena kuin se oli, vaan sellaisena kuin sen olisi pitänyt olla. Olen tehnyt historian vääristelystä apuraha-automaatin."

Lausuu kirjassa eräs faninsa Aki Kaurismäki.




Yhtyeen perustajajäsen Kim Brown on haudattu Hietaniemen hautausmaalle.




Basisti Ian Mallett´in siivuja:




perjantaina, heinäkuuta 19

tiistaina, heinäkuuta 16

TIMO KAARTINEN (1949-2024)
IN MEMORIAM























Paukunharjun majalta 19/6 1976















Hyvinkään keskustasta 8/4 1997

sunnuntaina, heinäkuuta 7

DON QUIJOTE







Entiset nuoret kävivät eilen Suomenlinnassa katsomassa Ryhmäteatterin Don Quijoten. Niinhän se on ettei Ryhmis petä koskaan. Taaskin vauhdikas, monitasoinen, hauska ja syvämietteinenkin esitys!

https://www.ryhmateatteri.fi/ohjelmisto/suomenlinnan-don-quijote-ja-tragikoomillinen-transformaatio/






 












Hikisen vedon jälkeen kelpaa näyttelijöiden pulahtaa mereen. (Lupa kuvaamiseen kysyttiin.)