torstaina, tammikuuta 21

TUPAKAT POIS JA PIIPUT PIILOON?


(Klikkaa isommaksi)

Täältäkin miehekäs tupakkimainos!


Suomessa pyritään ensimmäisenä maana kirjaamaan lakiin tavoite, jonka mukaan tupakointi lopetetaan maassa kokonaan. Eduskunta äänestää lakiehdotuksesta vielä tänä keväänä.

Jos esitys uudesta tupakkalaista menee läpi, on tavoitteena, että pidemmällä aikavälillä tupakointi loppuisi Suomessa kokonaan.

- Missään muussa maassa ei ainakaan toistaiseksi ole tällaista pykälää, sanoo Ylelle sosiaali- ja terveysministeriön valtiosihteeri Ilkka Oksala.

Muita ongelmiahan Suomessa ei olekaan!

2 kommenttia:

Raivirta kirjoitti...

Hyvä! Nyt tääs jutussa on taas tavoitettu jotain olleellista tästä maasta nimeltä Finland.

Tiettty totalitäärisyyys vallitsee ja sitä jopa pidetään kuin ihailtavana. Asian paljastaa tervesyministeriön suurviiiorin ylpeyttä henkivä lausunto tyyliin; me ollaan ekoja ja ainoita totaalikiellossa. Vallan upeaa tollainen meno.

Toisaalta taas hieno kaupallinentiedote löytö sota-ajalta vahvistaa kuvan siitä, mitä isäni, veteraani, on kertonut. Heistä nuorista sotilaista 18-20 v valtio kasvatti tupakoitsijoita jakamalla ilmaiset tupakka asnnokset. Silloin oli siis vallalla yksisilmäinen kaikille tupakkaa linja, kuten nyt taas sitten tavoitellaan linjaa ei kenellekkään tupakkaa. Voi Vittu!

Nikander kirjoitti...

Hallitus voisi tietysti asettaa tupakkakiellon sijaan päämääräksi myös väkivallattomuuden, täystyöllisyyden, köyhyyden poistamisen tai muita "ei niin tärkeitä tavoitteita".