lauantaina, joulukuuta 13

ARENA 100 VUOTTA!

Arena 13/12 2008












Hyvinkään Arena-elokuvateatterirakennus täytti 8/12 kunniakkaat 100 vuotta. Kuten Kari Uusitalokin lehtikirjoituksessaan ihmetteli, ei sitä kaupungissa mitenkään huomioitu. Näyttely sen historiasta olisi ainakin ollut paikallaan siinä kuin vastaava Mika Waltarin Hyvinkään vuosistakin.

Kuvassa Arena tänään - ei ihan juhlakunnossa. Toivottavasti se nykyisen omistajansa toimesta kunnostetaan. Nähty on, että vain yksityishenkilöt pystyvät tässä kaupungissa vanhoja rakennuksia kunnostamaan esimerkkeinä ns. Sininen talo ja Laineen talo. (Arenasta tietoa kirjasta "Muistojen Arena" 1989).

Kuka muuten tietää, että Risto Jarvan elokuva Työmiehen päiväkirja sai maailman ensi-iltansa Kinomassa vuonna 1967. Juhlanäytöksessä olivat läsnä elokuvan päätähdet Paul Osipow ja Elina Salo sekä monet elokuva-alan kuuluisuudet kauppaneuvos Risto Orkosta lähtien.

Juhlavuodelle sopivasti Julia on saanut uuden yrittäjän elokuvia pyörittämään. Onnea hänenkin liiketoimilleen. Ei olisi pahitteeksi, että Hyvinkäällekin eksyisi edes kerran vuodessa raina, jota kannattaisi käydä katsomassa.

Ei kommentteja: