lauantaina, maaliskuuta 14

TYÖAJAN PIDENTÄJÄT


Eläketaiston tuoksinassa on mantraksi keksitty yksimielisyys työurien pidentämisestä. Tätä julistavat suurella suulla mm. puoluejohtajat Urpilainen ja Korhonen sekä SAK:n Ihalainen. Kuka kertoisi heille, että he näin ajavat asiallisesti työajan pidentämistä.

Samoilla valheellisilla argumenteilla kuin eläkeiän nostamista, voitaisiin - odottakaa vain - vaatia ja perustella päivittäistä työajan pidentämistä tai siirtymistä esim. takaisin kuusipäiväiseen työviikkoon. Ovatko edellä mainitut johtajat saaneet järjestöjensä jäseniltä valtuudet tällaisiin puheisiin? En ole koskaan kuulunut demareihin tai vasureihin, mutta SAK:hon olen liittynyt ennen kuin urpilaiset ovat edes syntyneet enkä ole kuullut, että asiasta olisi sielläkään äänestetty!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hm. Minulta Ihalainen, Mäenpää ja muut ay-ihmiset saavat kyllä aika avoimen valtakirjan - eikä pelkästään sen takia, että olen jo turvallisesti eläkkeellä. Ajattelen tässä tyttäreni sukupolvea, joka pääosan minunkin eläkkeestäni maksaa. Maksajille sananvaltaa.

Eduskunnalle ja hallitukselle en sen sijaan anna mitään valtakirjaa, eläkerahoissa kysymys on minun myöhennetystä palkastani ja niistä asioista olen tavannut sopia työmarkkinajärjestöjen kautta.

Mutta nuoret voisivat minusta kyllä lopettaa ruikutuksen "suurten ikäluokkien hallinnoimmista korporaatioista, joilla todellinen valta on". Tehkööt ay-wallgrenit ja menkööt itse niihin korporaatioihin käyttämään sitä valtaa.

Nikander kirjoitti...

Hm, hm. "Maksajille sananvaltaa" kirjoitit. Ok eli siis ay-järjestöjen jäsenille ei johtoeliitille!