tiistaina, maaliskuuta 24

PINGVIINI LOMALLE - LINUXILLE UUSI MASKOTTI

(Klik?)
Tux-pingviini lomailee linux-maskotin tehtävistään. Hänen paikkansa on ottanut väliaikaisesti tasmanian tuholainen Tuz, jolla on kuitenkin kasvoillaan pingviini-naamari.

Tuz aloitti uransa viime viikolla linux.conf.au-konferenssissa Tasmaniassa. Hän sai paikan, koska konferenssin järjestäjät päättivät kerätä tapahtuman yhteydessä rahaa uhanalaisen tasmanian tuholaisen eli pussiahman suojelemiseksi.

Tapahtumassa kerättiinkin tuholaisille yhteensä 40 000 Australian dollaria. Aiemmin oli luvattu, että jos tuotto nousee yli 25 000 dollarin, Linus Torvalds ajaa HP:n linuxista vastaavan teknologiajohtajan Bdale Garbeen muhkean parran ja näin myös kävi.

Linusin innostuttua asiasta tasmanian tuholaisten suojelusta on Tuzilla nyt myös paikka linuxin kernelin seuraavassa versiossa. Tux palaa hommiin taas sitä seuraavassa.

1 kommentti:

Raivirta kirjoitti...

Vielä vain tohon edelliseen liittyen
Nainen GUIn takana Susan Kare graaffinen suunnittelija syntyisin Nykistä ja nyt sitten Friscolainen taidemusetyöntekijä.
Kuva http://www.folklore.org/projects/Macintosh/characters/Susan%20Kare.jpg
Ihan kiva likka 1954 syntynyt. Minusta on todella mukava kun saa ihmisten kasvot näille hightech kapistusten ja softien tekjöille. Nää kun väliin tuntuu aivan alien teknologialta. Esim toi kuvio ensin ASCII-koodit ja siitä sitten konekielinen binääri merkintä vaikka kirjaimille tai numeroille