perjantaina, maaliskuuta 14

TIKKANA

Tikkataulu

Tämän päivän Helsingin pitäjän lehdessä Marko Tikka kirjoittaa vuodesta 1918: "Ensinnäkin: valkoiset luulivat toimivansa rankaisutoimissa lain mukaan."

Erikoista porukkaa nämä meidän "sivistyneet" valkoisemme. Ilmeisesti heidän lain tulkintaansa kuului naisten ja lasten ampuminen hiekkakuopilla.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Viha ja raivo ajavat järkyttäviin ratkaisuihin. Valkoisten maailman kuvaa oli rikottu ja loukattu niin sietämättömästi että se nosti julman raivon.

Tilannetta voi verrata hyvinkin amerikkalaissa heränneeseen raivoon PearlHarbourin jälkeen joulukuussa 1941. Niin ja nyt tuoreempana verailukohtana on luontevasti 911 jälkeen syntynyt epähumaani sota "terroristeja" vastaaan.

Liian yllätyksellinen ja liiaan suurta turvattomutta ja tuskaa aihettava trauma synnnytää raivoa.

Anonyymi kirjoitti...

Tohon voisi vielä lisätä ja tarkentaa, että ei ollutloukattu vain maailmankuvaa, kuten jossain taidekiistassa on. Punaisten toimet kun nyt olivat konkreettinen yllätyksellinen yritys kumota vallitsevaa valta jäjestelmää. Nimismiehet pantiin kunnissa viralta jne. Kyllähän tollaiset toimet lisättyinä satunaisilla vallotomuuksilla. Nostivat ison kosto raivon. Jotenkin suomalaisena jäsikkänä en täysin ihmettel ton kostoraivon tuloksia. Niitä nähdään tänääkin lehtien pikku-uutisissa viinapäisssä kun sohitaa puukoilla.

Kuvaava oli myös toi Harjavallan Canonballs tapon syy. Jätkä jankkaa hiljasen baarimikon nimee ja vetää lopuksi vielä parrastakin jo rtynytttä äijää. No eikun tämä sitten pysyllä vaan utelijan otsikkkon vaimon ja lapsen nähden

Näin ne hommat meillä menee härmässä

Arja kirjoitti...

Niin oli valkoisilla hätä kädessä että Mannerheim maaliskuun alussa 90-vuotta sitten kutsui ison joukon saksalaisia avukseen. Huhtikuun alussa saksalaiset tulivatkin ja valtasivat Helsingin jossa sitten perustettiin välittömästi punaisten vankileirit Santahaminaan,Suomenlinnaan, Katjanokalle ja Isosaareen. Leireillä olevien nälkään sairauksiin ja teloitettujen kuolleiden määräästä ei ole saatavilla tarkkaa tietoa.
Tämän astisen tutkimuksen mukaan vankileireillä oli yhtä aikaa 12.000 punakaartilaista.Ja tämä vain Helsingin osalta.
Punaisten maailmaa oli rikottu vuosisatoja riistämällä heiltä inhimilliset ihmisoikeudet perustarpeetkin kuten ruoka, vaatteet , asunto, kengät etc. Ja lopuksi vielä hirveällä teurastuksella henki.
Sitten saa vielä 2000-luvullakin lukea historiamme vääristyksiä ja niitä opetettiin vielä minunkin aikana kouluissa. Kenen etuja valheella puolustetaan? Niiden jotka pitävät tiedot pimennossa!

Apu-lehdessäkin oli että
"punaisten puolella taistelivat venäläiset sotilaat ja valkoisten puolella saksalaiset."
Tämmöistä tietämättömyyttä sitten lehtien välityksellä ihmisille syötetään.

Historia on suuri verilöyly ja hautakirjoituksia täys.
Rauhaa ja Rakkautta!

T:Pasifisti Arja!

Arja kirjoitti...

Lukaisin tuossa Rauhan puolesta tulleessa lehdestäni 1/08 eilen ennekuin suljin silmäni:
Hei kaikki kulttuuriväki,

elokuvastani Uralin Perhonen on kasvamassa debaatti sensuurin ja sananvapauden puolesta vuosiin.
Sen toisena päähenkilönä on meidän kaikkien tuntema Carl Gustav,joka
esiintyy kerrankin omana raadollisena itsenään.
Mannerheimin Perinnesäätiö vaatii sen julkista esityskieltoa televisiossa. Tämä on mielestäni riemastuttava saavutus nukkeanimaatiolle!
Tv1 on hyväksynyt alkuperäiskirjoituksen yhdessä Suomen elokuvasäätiön kanssa eikä sen toteutuksessa ole poikettu piiruakaan sovitusta.
Ohjaaja vertaisin tilannetta ja oikeistovallan pönkän perinnelinnakkeen diktatuuria fundamentalistisen islamilaisvaltion sensuuriin.
henkilökohtaisesti olen saannut kahden vuorokauden aikana yli sata puhelinsoittoa joista suurin osa riemastuneita; jopa vanhat työväenliikkeen veteraanit ovat jaksaneet soittaa ja nostaa "Konjakit Murha-Kustaan" kaatajalle. Mukaan on ikävä kyllä mahtunut vakavia tappouhkauksia ja perheeni uhkailua mikä osoittanee vastapuolen henkisen tason ilman sen kummempia psykoanalyysejä.
Olen ylpeä työstäni enkä suostu nöyristelemään. Tamperelaisena elokuvaohjaajana omistan teoksen Mannerheimin murhaamalle isosedälleni joka kaatui 90 kevättä sitten Tampereella tuskin kahtakymmentä vuotta eläneenä.
Sananvapausterveisin Katariina Lillgvist.

Apulehden oikaisuun että punaisten puolella ei ollut venäläisiä mutta valkoisten puolella oli kyllä iso määrä saksalaisia. Boikotoin tuollaisia toimittajia ja lehtiä joilla on noin heikot tiedot 90-vuoden takaa. Silloin oli kyllä kynä joka on aina asetta parempi!Taide on aina edellä aikaansa ja taiteilijoille pitäisi antaa vapaus koska taide ei ole markkinoiden.

T:Pasifisti Arja!