keskiviikkona, huhtikuuta 10

GUS HALL























Tässä tosi mielenkiintoinen elämäkerta. Lapualta lähteneiden vanhempien pojasta CPUSA´n eli Communist Party USA ´n pitkäaikaiseksi johtajaksi. Ja kun juurensa olivat Lapualta, oli myös kaukaista sukua Vihtori Kosolalle!


















Jarvis Tyner oli Alfred McCoy Tyner´in pikkuveli. Jälkimmäinen oli yhdysvaltalainen jazzpianisti ja -säveltäjä, joka tuli tunnetuksi mm. John Coltranen yhtyeestä.



















"Gus Hallin nousua minnesotalaisen metsurin pojasta New Yorkin esikaupungissa sijaitsevan omakotitalon omistajaksi ja autonkuljettajan aamuisin töihin kuljettamaksi puoluejohtajaksi voidaan pitää eräänlaisena amerikkalaisen unelman toteutumana. Miljoonat ja taas miljoonat yhdysvaltoihin muuttaneet siirtolaiset unelmoivat tämänkaltaisen tarinan toteutumisesta joko omalla tai jälkeläistensä kohdalla. Suinkaan kaikkien unelma ei toteutunut, siinä määrin vaativa oli amerikkalaisen kapitalismin tarjoama toimintaympäristö. Hallin tapauksessa paradoksaalista on, että hän toteutti amerikkalaisen unelman amerikkalaisen kapitalismin suurimman vastustajan Neuvostoliiton rahoilla."



Ei kommentteja: