perjantaina, lokakuuta 2

LEENA MERI VAUHDISSA


Kansanedustaja Leena Meri vaatii eläimiin kohdistuvan seksuaalisen sekaantumisen kieltämistä lailla. Meri perustelee lakimuutoksen olevan tarpeellinen, sillä nykyisellään eläimiin sekaantuminen on rangaistavaa vain, jos toiminta on ollut julmaa tai se on aiheuttanut eläimelle kärsimystä.

Nykyisessä laissa keskeinen ongelma Leena Meren mukaan on rikoksen toteen näyttäminen, sillä kärsimyksen, tuskan ja kivun määritteleminen on usein mahdotonta. Eläintä ei voi haastatella.

Lisäksi Meri mainitsee, että voimassa oleva lainsäädäntö ei vastaa ihmisten moraali- ja oikeustajua.

– Eläimiin sekaantumisen kielto perustuu siihen, että nykyinen lainsäädäntö ei vastaa ihmisten moraali- ja oikeustajua, eikä se kohtele eläintä yksilönä ja se voi olla eläimelle hyvin haitallista. Pidän ongelmallisena, että rikosoikeudellista vastuuta ei synny, ellei pystytä osoittamaan, että eläin todella koki kärsimystä, kipua tai tuskaa, Meri perustelee. (Aamuposti 1/10)

Luulisi Meren juristina tietävän, että kyseisen asian kriminalisointi päättyi Suomessa vuonna 1970.

Paavo Haavikko oli oikeassa: Ne tekevät sen itse! 

Et sitten tällä kertaa muuta keksinyt? Jos olisit tosissasi huolestunut eläinten kärsimyksistä, kannattaisi aloittaa turkistarhojen ja tehomaatalouden eläinkeskitysleireistä!

Secoituxesta järjettömäin luondocappalden canssa

Ei kommentteja: