torstaina, helmikuuta 25

HYVINKÄÄN VIIMEINEN(?) KYLÄHULLU

Einari (Brynolf) Päivärinta on kuollut 79-vuotiaana. Eräs väriläiskä on poistunut katukuvastamme. Pitkä ja pitkäpartainen kävelijä, murisija ja kunniantekijä. Hän käveli talvipakkasilla shortseissa ja lyhyessä paidassa vanhoilla päivilläänkin, mutta tarvitsi toisaalta kesähelteilläkin mustat nahkahansikkaat.

Muistan 80-luvulta Haittojen konsertti- ja runoilllan Hyvinkään uudessa kirkossa, jossa hän eturivissä istuessaan hämmensi esiintyjiä nousemalla ja kumartamalla aina kappaleiden välillä.


Oheislukemista...Kylähulluja löytyy onneksi edelleen muualtakin.

3 kommenttia:

Hannu Heikkilä kirjoitti...

Kirkossa oli kerran ulkolainen seurue. Einari tapansa mukaan nousi aina välillä seisomaan. Ulkolaiset luulivat, että näin kuuluu tehdä ja nousivat myös seisomaan aina, kun Einarikin nousi.
Mullahan noi kirkossa käynnit on jääneet sitten rippille pääsyn, mutta hurskaat ihmiset ovat tuon kertoneet.

Anonyymi kirjoitti...

o7

Nainen 49 v. kirjoitti...

Näin joskus Einarin kulkevan pohkeet paljaina ja minua huolestutti se, eikö kukaan pitänyt hänestä huolta. Kerran Prinsessa-veturi esittäytyi Hyvinkään asemalla ja suuntasin radan ylittävälle kävelysillalle seuraamaan höyryveturin kulkua. Einari tuli siihen myös katselemaan ja kysyi vain ystävällisesti, onko minulla ollut kiireitä. Siinä sitten katseltiin höyryveturin menoa kaikessa rauhassa. Mukava kohtaaminen.