torstaina, marraskuuta 19

KISSA JA ÖTÖKKÄ

http://news.softpedia.com/news/ubuntu-team-needs-a-cat-to-replicate-important-bug-496205.shtml
(Klik)

Ubuntu 14.04 LTS on maailman käytetyin Linux-jakelu, joten ei ole ihme, että käyttöjärjestelmästä löydetään tonneittain bugeja.
Nämä bugit tulee kuitenkin saattaa Canonicalin tietoon Launchpadin kautta, missä on jo hommaa sinänsä, mutta vielä suuremmaksi ongelmaksi saattaa osoittautua ohjelmointivirheen korjaaminen, jos sen ratkaisu edellyttää jotain konkreettista. Kuten elävää kissaa.

Eräs Ubuntu 14.04 LTS:n käyttäjä törmäsi ohjelmointivirheeseen, jonka onnistui houkuttelemaan esiin perheen kissa.

"Ubuntu 14.04 LTS, lukitsin näytön mennäkseni syömään. Kun tulin takaisin, kissa istui näppäimistöllä ja sisäänkirjautumisruutu oli jäätynyt eikä vastannut näppäimistökutsuihin. Näin toisinnat: Unity-käyttöliittymässä paina ctrl+alt+l, aseta näppäimistö tuolille ja istu sen päälle. Ratkaisu: Vaihdoin virtuaalipäätteeseen, käynnistin lightdm:n uudelleen, menetin kaikki avoimet ikkunat. Mitä olisi pitänyt tapahtua: lightdm:n ei olisi pitänyt jäätyä", Launchpadin bugiraportissa kerrotaan.

Vaikka bugiraportti kuulostaa huumorilta, ei kyseessä silti ole vitsi. Bugi todella on olemassa, sillä sen ovat onnistuneet toistamaan useat muutkin. Tästä syystä bugin tilaksi on asetettu: "vahvistettu".
Kehitystiimillä on kuitenkin sormi suussa, sillä ongelma tuntuu liittyvän kissan läsnäoloon, eikä sellaista ole juuri nyt saatavilla, Softpedia kirjoittaa.

Toivottavasti bugi korjataan Ubuntu 16.04 LTS:n julkaisuun mennessä, sillä muuten perheen karvapallon läsnäolo saattaa olla Ubuntu-sessiolle kohtalokasta.

Eikä taida olla vitsi sekään, että islantilaiset tulivuoret nimetään päästämällä kissa näppäimistölle.


Ei kommentteja: