tiistaina, marraskuuta 20

TAITOA FINLANDIASTA

Juha Ruokangas
Maailmantähdillekin kitaroita tehneen Juha Ruokankaan yritys on palkittu ensimmäisellä Taito-Finlandialla. Voittajan valitsi muotoilukriitikko Kaj Kalin.

Ruokangas Guitars on tehnyt kitaroita muun muassa Uriah Heepin Mick Boxille ja Twisted Sisterin JJ Frenchille. Perjantaina pieni janakkalalainen kitarapaja palkittiin Taito-Finlandia 2012 -palkinnolla.

- Ruokangas Guitars Oy on esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun perinteiset, mestaruuteen kehitetyt käsityötekniikat, toimiva muotoilu, yrittäjyys ja kansainvälisyys osataan yhdistää toimivaksi kokonaisuudeksi. Käsityöosaamisen, yrityskuvan ja markkinoinnin tasapainoisesti yhdistävänä esimerkkinä yritys on mallikas tapaus, joka avaa optimistisia näkymiä kotimaiselle käsityökulttuurille laajemmin jatkossakin, perusteli valintaansa Kaj Kalin messujen tiedotteessa.

- Erityisen merkittävänä pidän sitä tosiseikkaa, että Kaj Kalin päätyi valitsemaan palkinnon saajaksi yrityksen, jonka muotoilija nimenomaan ei ole koulutusta saanut muotoilija, eikä kukaan yrityksessä ole opiskellut markkinointiakaan, vaan tätä tehdään niin kuin hyvää rock’n’rollia, fiiliksellä. Olemme löytäneet toimintatavan, joka poikkeaa muista toimijoista riittävästi, totesi Juha Ruokangas palkintoa vastaanottaessaan.

Edellinen bloggaukseni Ruokankaasta täällä.

Ei kommentteja: