keskiviikkona, tammikuuta 19

KISSA VIEKÖÖN


(Klik)

Bostonilainen oikeusistuin vaatii Sal-nimistä kissaa valamiehistöön, kertoo brittiläinen Daily Mail -lehti. Bostonilainen oikeus ei ole hyväksynyt kissan omistajan valitusta, jonka mukaan kyse on väärinkäsityksestä.

"Kun he kysyvät häneltä syyllinen vai syytön, mitä hänen pitäisi vastata? Miau?", Anna Esposito ihmettelee Daily Mailille.

Samaa sanoo hänen miehensä Guy.

"Hän haluaa istua polvellani ja katsoa kanssani rikossarjoja, mutta siitä huolimatta hän on mielestäni epäsopiva valamiehistöön."

Yhdysvaltalaisten on oltava käytettävissä valamiehistön jäseniksi, jos heidät todetaan tehtävään sopiviksi. Hylkäämiseen voi olla kymmenkunta syytä.

Esposito kirjoitti valamiehistölle, että Sal "ei kykene puhumaan tai ymmärtämään englantia". Hän liitti kirjeeseen Salin eläinlääkärin lausunnon, jonka mukaan hän on "kastroitu lyhytkarvainen kissaeläin".

Valamiehiltä ei kuitenkaan odoteta "täydellistä" englannin kielen taitoa, kertoo Daily Mail. Muita syitä Salin hylkäämiselle ei ollut, koska hän ei ole sairas, liian vanha tai tuomittu rikoksesta.

Esposito oli ilmoittanut viime väestönlaskennassa, että perheen kotieläimiin kuuluu Sal-niminen kissa. Espositon mukaan Sal oli laskettu virheellisesti ihmiseksi.

Salin täytyy ilmoittautua valamiehistöön maaliskuun 23. päivä Suffolkin ylioikeudessa.

Ei kommentteja: