lauantaina, lokakuuta 16

MITÄ JÄLJELLE JÄÄ?


(Klikkaa isommaksi)

Eilen avattiin Hämeenlinnan Verkatehtaalla GalleriaKONEessa
Olavi Suomelan näyttely.

"Mitä jäljelle jää –sarja muodostuu kahdesta itsenäisestä ryhmästä. Kummassakin on kysymys luonnon ja ihmisen yhteydestä, eräänlaisesta ikiaikaisesta kumppanuudesta. Molemmat asianosaiset ovat toimijoita, joista ihminen ymmärretään aktiivisena ja luonto passiivisena osapuolena.

Puisto-sarja sai alkunsa, kun Hyvinkään eräs kauneimmista puistoista kaadettiin 2000-luvun alussa tavaratalon tieltä. Puisto muodostui lähes neljästäkymmenestä erilaisesta pensas- ja puulajista.

Rakennuskannan lisäämisen katsotaan elävöittävän muuten niin hiljaista ja autiota kaupunkikeskustaa. Totta. Varsin hiljaista väkeä ne pensaat ja puut ovat.

En vastusta rakentamista vaan sitä, kun rakentaminen tuhoaa sekä puistoja että vanhaa rakennuskantaa. Outoa on väittää, että kauppapaikoista muodostuu ostoskäyntien lisäksi myös vapaa-ajan viettopaikkoja. Voiko kaupan käytäville levittäytyä piknikille kuten esimerkiksi Hyvinkään vanhalla kirjastonaukiolla tavattiin tehdä?

Mitä jäljelle jää –sarja on kunnianosoitus paljon työtä tehneelle edesmenneelle isoisälleni. Hän rakensi karjasuojatkin edistyksellisesti ja eläinten hyvinvoinnin huomioiden. Varmaan puutkin tulevat viihtymään navetan raunioilla."

Hyvinkäällä 5.10.2010 Olavi Suomela

Ei kommentteja: