perjantaina, toukokuuta 29

RESPECT!


Punk band from Helsinki, Finland. The band members work in a music/culture workshop for disabled people. They play all the instruments by themselves. And wrote the music and lyrics as well...
Pertti - guitar, Kari - vocals, Sami - bass, Toni - drums.

maanantaina, toukokuuta 25

IT´S SHOWTIME!


Ensimmäinen musta teräsmies Suomessa "Maailma kylässä" -festareilla Kaisaniemessä sunnuntaina!

tiistaina, toukokuuta 19

ONNELLINEN MIES?


Arto Paasilinna jälleen vauhdissa.
Tässä linkki legendaariseen "keikkaan" Mokoma-yhtyeen kanssa.

sunnuntaina, toukokuuta 17

PRAISE TO EDDIE BOYD


Finnish Blues Society ry ja Blues News -lehti kunnioittivat merkittävän amerikkalaisen bluessäveltäjän, -laulajan ja -pianistin Eddie Boydin muistoa paljastamalla artistin nimeä kantavan seinälaatan Helsingin Kalliossa hänen entisessä osoitteessaan Helsinginkatu 12 C lauantaina 16.5.

Eddie Boyd (oik. Edward Riley Boyd, 25. marraskuuta 1914 - 13. heinäkuuta 1994) oli bluespianisti ja laulaja, joka sävelsi blues-standardit "Five Long Years" ja "Third Degree".

Boyd syntyi Stovallin plantaasilla lähellä Mississippin Clarksdalea. Myös Muddy Waters eli kyseisellä plantaasilla. Boyd muutti Memphisiin (Tennessee) vuonna 1936, missä hän soitti Dixie Rhythm Boys nimisen yhtyeensä riveissä pianoa ja kitaraa.

Suuren muuttoliikkeen mukana Boyd ajautui vuonna 1941 Chicagoon. Siellä hän laati ja levytti yhden kaikkien aikojen soitetuimmista blues-kappaleista, "Five Long Years" (1952). Myös Boydin toiseksi tunnetuimmasta kappaleesta, "Third Degree" (1953), on lukuisia cover-esityksiä. Kolmas hitti-single oli "24 Hours" (1953).

Vuonna 1965 Boyd lähti kiertämään Eurooppaa Buddy Guyn kanssa. Myöhemmin hän levytti ja teki kiertueita Fleetwood Macin ja John Mayallin Bluesbreakers-yhtyeen kanssa. Yhdysvalloissa kokemaansa rasismiin kyllästynyt Boyd muutti ensin Belgiaan, ja asettui vuonna 1970 Suomeen. Hän julkaisi vielä samana vuonna Love Recordsin kautta levyn Praise to Helsinki. Taustamuusikkoina levyllä oli suomalaisia jazz-osaajia. Vuonna 1972 hän levytti sen sijaan suomalaisten rock-muusikoiden, kuten kitaristi Albert Järvisen ja Wigwam-yhtyeen rumpali Ronnie Österbergin, kanssa. Boyd levytti yhteensä kymmenkunta levyä Suomessa. Viimeisen blues-esiintymisensä Boyd teki vuonna 1984 Helsingissä. Sen jälkeen hän keskittyi gospel-musiikkiin.

Boyd meni naimisiin vaimonsa Leilan kanssa vuonna 1977. Hän kuoli Meilahden sairaalassa 79-vuotiaana vuonna 1994.

Pari kuukautta Boydin kuoleman jälkeen ilmestyi Eric Claptonin Yhdysvalloissa ja Britanniassa albumilistojen kärkisijoille noussut From the Cradle levy, jossa oli mukana Boydin "Five Long Years" ja "Third Degree". "Five Long Yearsin" tätä aikaisemmin levyttäneitä artisteja ovat esimerkiksi Buddy Guy (1991), Muddy Waters, Colin James (1987, single), John Lee Hooker (Van Morrisonin kanssa), The Yardbirds, Memphis Slim, B. B. King, Ike & Tina Turner ja Freddie King (1971).

perjantaina, toukokuuta 15

TUHMA HAUVA?


Kysely: Koirien enemmistö ei halua naimisiin Pentti Oinosen kanssa

(BASIC FINNS) Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen ei olisi mieluinen aviokumppani, arvioi enemmistö suomalaisista koirista. Lehden teettämässä mielipidemittauksessa noin 80 prosenttia sanoi, ettei ottaisi Oinosta puolisokseen. Loput 20 prosenttia keskittyi vastaamisen sijasta kihnuttamaan itseään tuolinjalkaa vasten.

Kyselyä varten Lehden avustaja kiusasi muutamia pitkäkarvaisia mäyräkoiria Linnunlaulun koirapuistossa, kunnes hänet ajettiin pois.

lauantaina, toukokuuta 9

"TEHDASASETUKSET"

(Klik!)

Seeprapeipot palauttivat lajityypillisen laulun muutamassa sukupolvessa, vaikka olivat ensin kulttuurisesti vieraantuneet siitä.

Laululinnut eivät yleensä opi lajityypillistä lauluaan, elleivät ne ole varhain altistuneet oman lajinsa tyypilliselle laululle. Laulu on kuitenkin vankemmin kiinni geeneissä kuin aiemmin on tiedetty, kävi ilmi yhdysvaltalaisten biologien kokeissa.

Väitöstään varten seeprapeippoja tutkinut Olga Fehér ensin eristi seeprapeippokoiraita lajitovereistaan ja sai siten aikaan sukupolven, jonka laulu kuulosti rakenteettomalta ja epänormaalilta verrattuna villien seeprapeippojen lauluun. Nämä ensimmäisen sukupolven koiraat saivat sitten opettaa toisen sukupolven koiraita, jotka matkivat opettajiaan, mutta samalla muuttivat joitakin laulun piirteitä.

Muutokset kasautuivat, kun uudet sukupolvet toimivat opettajina seuraaville. Neljännen sukupolven laulu muistutti jo erittäin paljon villien koiraiden laulua, Fehér kollegoineen raportoi Naturessa.

"Yllätyimme siitä, että laulu palautui villiin tyyppiin niin nopeasti", hän sanoi.

Koska yksikään kokeen linnuista ei ollut kuullut oikeata villin peipon laulua, oikean laulun rytmin ja melodian täytyy olla koodattuna linnun genomiin.

torstaina, toukokuuta 7

lauantaina, toukokuuta 2

SAIT KÄRSIÄ PUOLESTA AATTEEN


(Valokuva Samppa Mustonen)



Pirkka Lindholm Surujen puistossa vapun päivänä 2009.

("Keväällä 1939 Hyvinkään piirin nimismies sai lääninhallitukselta määräyksen, jonka mukaan eri puolille hyvinkäätä haudattujen punaisten ja siviillipakolaisten jäännökset oli kaivettava esiin ja siirrettävä yhteiseen hautaan Hyvinkään Uudelle hautausmaalle.
Erään kaivauksen yhteydessä vainaja löydettiin pystyasennosta siten, että vartalon etupuoli oli haudan reunaa vasten. Kädet olivat koukistunein sormin kohotettuina ylöspäin. Tästä voitanee päätellä vainajan tulleen elävänä haudatuksi. Nähtävästi hän oli viimeisillä voimillaan yrittänyt ylös haudastaan, koska hän oli jäänyt edellä kuvattuun asentoon elämän irrottautuessa hänen maallisesta tomumajastaan". Muistitietoja vuosien 1917-18 tapahtumista Hyvinkäällä).