perjantaina, heinäkuuta 3

BB ON EDELLEEN KUNINGASB.B. KING HELSINGIN JÄÄHALLISSA 1/7.

(Niksulan TV pahoittelee videon huonoa laatua, mutta ehkä siitä saa kalpean käsityksen meiningistä?) Tässä linkki Suomessa asuvan brittikuvaaja Adam Lloyd Monaghan´in kuviin konsertista.
Kerrankin olen jokseenkin samaa mieltä Hesarin kanssa, joten lainaan Juha Merimaan arvostelun tähän:

"Kingillä on blues yhä hallussa

B.B. King on yhä maailman suurin elävä bluesmuusikko. 1940-luvun lopulla uransa aloittanut mestari on esiintynyt yli
15 000 konsertissa. Eikä loppua näy. 83-vuotias King puhui halustaan palata Suomeen vielä uudestaan.

Tämän kaltaista esiintyjää on vaikea kritisoida tuntematta itseään samanlaiseksi tolloksi kuin mies, joka kävi marisemassa Kingille kesken keskiviikon konsertin. Silti täytyy todeta, että King olisi kyennyt parempaankin. Vajaan puolentoista tunnin soittoajasta iso osa meni tarinoidessa. Välillä turhan raskaalla kädellä soittanut orkesteri hautasi Kingin alleen neljän puhaltajansa voimin. Kun torvisektio lähetettiin pois, ei luvassa ollut riisuttua bluesia, vaan lisää puheita. Tämän kaiken ymmärtäisi, jos King olisi jo parhaat päivänsä nähnyt esiintyjä.

Mutta ei, illan parhaat palat - pilke silmäkulmassa soitettu Key To The Highway, herkkä See That My Grave is Kept Clean ja loppuun säästetty Thrill Is Gone - todistivat Kingin soittavan ja laulavan voimalla, josta puolta nuoremmat voivat vain unelmoida. Konsertista jäi outo vaikutelma, että King ei kaikkien vuosien jälkeenkään oikein ymmärrä omaa arvoaan, vaan kokee tarpeelliseksi kosiskella yleisöä heittelemällä sille plektroja ja pikkutuhmaa huumoria.

Lämmittelijänä soittanut serbitaustainen blueskitaristi Ana Popovic väläytti esityksessään taitojaan solistina. Kingin karismaan nuorella naisella on silti matkaa vähintään 50 vuotta."

Ei kommentteja: