keskiviikkona, huhtikuuta 29

URHOILUA

(Klik!)

Tunnettu Kekkos-asiantuntija professori Juhani Suomi arvostelee kovin sanoin Urho Kekkosen nimen käyttöä keskustan eurovaalikampanjassa. Hänen mielestään Kekkosen valitseminen vaalisymboliksi on suorastaan irvokasta.

"Kekkosen nostaminen EU-vaalikampanjan johtoteemaksi on typerehtimistä. Kekkosen todistelu Suomen 'länteen viemisen' arkkitehdiksi tässä yhteydessä on enemmän kuin tarkoitushakuista".

Kaikkein olennaisinta Suomen mielestä oli se, että Kekkonen torjui johdonmukaisesti ja jyrkästi kaikki spekulaatiotkin poliittisesta integraatiosta. Kekkonen korosti moneen kertaan, että Suomen itsenäisyys ja itsenäinen päätäntävalta eivät ole rahalla ostettavissa.

"Juuri siksi Kekkosen valitseminen vaalisymboliksi on irvokasta. Osoittaahan se ainakin, ettei Kepun johto juuri tunne maalaisliiton suurta poikaa eikä hänen ajatteluaan".

Presidentti Urho Kekkosen pojanpoika ja suvun edusmies Timo Kekkonen kertoo olevansa hieman yllättynyt edesmenneen presidentin saamasta keskeisestä roolista keskustan eurovaalimainonnassa. Elinkeinoelämän keskusliitossa johtajana työskentelevä Kekkonen ei usko UKK:n kääntyvän haudassaan, mutta joitakin väristyksiä Hietaniemessä saattaa hänen mielestään tapahtua.

Ei kommentteja: