perjantaina, elokuuta 15

JA MOOSES OJENSI KÄTENSÄ MEREN YLI










(Klik!)

Entinen pääministeri Paavo Lipponen ryhtyy saksalais-venäläisen maakaasuyhtiö Nord Streamin neuvonantajaksi. Helsingin Sanomien mukaan Lipponen on solminut vuoden kestävän konsulttisopimuksen yhtiön kanssa.

2 kommenttia:

Raivirta kirjoitti...

Muuten todella koskettava pitkästä aikaa törmätä tähän klasikkotarinaan. Tämä juttu oli minusta noin 11-vuoitaana poikasena mitä parasta ja jännintä scifijuttua mitä kuvitella saattoi. Vallankin kun tätä tarinaa esitti täysin virallisena faktana koulumme iäkäs ja arvostettu harmaahapsinen uskonnon opettaja.

Uskon vahvistukseksi vielä luokkamme vietiin oikeiaan elokuvateatteriin katsomaan Raamattu suurvärielokuvaa, jossa kyseinenkin kohtaus oli vakuuttavasti toteutettu Hollywood tyyliin. Vuosi taisi olla 1967. Olikohan tälläistä meininkiä tuohon aikaan esim Hyvinkäällä, itse olin tuolloin Kuopion Asemakoulussa. Itse ainakin kovasti pohdin tuohon aikaan että olisko esitetty juttu voinut olla jotenkin totta, Olisko Mooses oll ihmemies vai ehkä ufomiesten välitysmies ja ufomiehet jumalia.

Nyt asia ei toi ed asia niin enään kiinnosta, mutta se tosiasia, että Euroopassa taitaa edelleen olla kaksi voimavaltiota kuten aiemminkin Saksa ja Venäjä. Että silleen


Sitten Mooses kohotti kätensä merta kohti, ja Herra pani meren väistymään syrjään nostamalla ankaran itätuulen, joka puhalsi koko yön. Näin hän muutti meren kuivaksi maaksi. Vedet jakautuivat kahtia, [Joos. 4:23; Ps. 66:6, 77:20; Jes. 63:12,13]
22 ja kun israelilaiset kulkivat meren poikki kuivaa maata pitkin, vedet olivat muurina kummallakin puolen. [Ps. 78:13, 106:9; 1. Kor. 10:1; Hepr. 11:29]
23 Egyptiläiset lähtivät takaa-ajoon, ja faraon kaikki hevoset ja hänen sotavaununsa ajajineen seurasivat israelilaisten perässä keskelle merta.
24 Mutta aamuyöstä Herra katsoi tuli- ja pilvipatsaasta egyptiläisiin päin ja saattoi heidän joukkonsa sekasortoon.
25 Hän antoi heidän vaunujensa pyörien juuttua kiinni, niin että ajaminen kävi vaikeaksi. Silloin egyptiläiset sanoivat: "Meidän on lähdettävä pakoon! Herra sotii israelilaisten puolella meitä vastaan!"
26 Herra sanoi Moosekselle: "Ojenna kätesi merta kohti, niin vedet palaavat egyptiläisten, heidän sotavaunujensa ja heidän vaunumiestensä päälle."
27 Mooses ojensi kätensä merta kohti, ja aamunkoitteessa meri palasi entiselle paikalleen. Se tuli pakenevia egyptiläisiä vastaan, ja Herra pyyhkäisi heidät meren aaltojen sekaan.
28 Vedet palasivat ja peittivät vaunut ajajineen, faraon koko sotajoukon, joka oli seurannut israelilaisia mereen, eikä heistä jäänyt henkiin ainoatakaan. [Joos. 24:7; Viis. 18:5]
29 Mutta israelilaiset kulkivat meren poikki kuivaa maata pitkin, ja vedet olivat muurina heidän kummallakin puolellaan.
30 Näin Herra pelasti sinä päivänä Israelin Egyptin käsistä, ja israelilaiset saivat nähdä egyptiläisten makaavan kuolleina meren rannalla.
31 Ja kun israelilaiset näkivät, miten Herran käsi oli lyönyt Egyptin, he pelkäsivät Herraa ja uskoivat häneen ja hänen palvelijaansa Moosekseen.

Anonyymi kirjoitti...

Ja sitten taisi sataa mannaa...